Source navigation:
Piece navigation:


La flor de Vilabertran. Una cançó cantaria si m'anessiu escoltant

Text incipit: 
Una cançó cantaria si m'anessiu escoltant
Music incipit: 
+4=0-4+2-2+4-2-2
Starting pitch: 
sol
Informant: 
Piece ID: 
OCPC/M01-0254
Piece type: 
Vocal
Language: 
Català/Mallorquí/Valencià
Audiovisuales: 
Remarks: 

P. Bohigas anotó respecto al informante: "La té copiada en un llibre manuscrit, ont hi ha escrita la seva vida, les seves cançons predilectes, els remeis casolans que practica i el que recorda de les seves lectures preferides. A continuació de la cançó hi ha una nota que diu:

<<La cantavem anant a Torra? ovella en el poble de Vilabertran, prop de Figueres, els anys de 1866 a 70, que jo hi anava i encara la Francisca era viba, però molt veia, i els eus fills casi veis, que va ser casada amb una casa bona. El Joan ja va morir a la guerra, que era la dels francesos, començada l'any 1808 i acabada'l 1814, que'l meu avi Pere Bartés i els seu germà Isidre també eren soldats>>.

La transcripció nostra de la cançó és literal, havent regularitzat solament l'ortografia, en so que no té valor lingüístic".

Submission’s author: 

How to cite

Mariona Reixach, "La flor de Vilabertran. Una cançó cantaria si m'anessiu escoltant", Fondo de Música Tradicional IMF-CSIC, ed. E. Ros-Fábregas (accession date: 18 May 2021), https://musicatradicional.eu/piece/32857